woensdag 28 december 2016

Ideetjes voor jouw nieuwjaarsmenu

We hebben het ene feestweekend nog maar achter de rug, en het volgende staat al weer voor de deur. Voor beide weekends een menu in elkaar knutselen, kan een hele opgave zijn, zeker als je niet twee keer hetzelfde wilt serveren. Daarom deel ik vandaag met jullie wat wij op nieuwjaarsavond allemaal op tafel gaan zetten, opdat jullie er misschien wel enkele ideetjes uit kunnen halen.

Aangezien ons mama enkele weken geleden geopereerd is aan haar voet en nu nog steeds met krukken door het huis loopt, kan ze niet al te veel helpen aan het menu. Daarom besloten we ook om voor het hoofdgerecht een koude vleesschotel te bestellen bij onze beenhouwer. Voor de hapjes en het dessert was er ook al sprake geweest om gewoon iets uit de winkel te halen, maar daar was ik dan weer tegen. Ik wil zelf ook nog wel iets doen hé ;)

Aangezien we vorige week al een reeks aperitiefhapjes klaargemaakt hadden, was de inspiratie eventjes op bij mij. Gelukkig hebben we op zulke momenten nog altijd Pinterest. Even zoeken op 'appetizers' en je komt al een heel eind ver.
Zelf hebben wij gekozen voor gevulde champignons met kruidenkaas en een uitje, als eerste hapje. Het tweede zijn broodjes met appel, brie, nootjes en honing. Daarnaast gaan we ook een kleine quiche Lorraine maken, die we dan in partjes snijden en zo serveren. En omdat mijn broer niet zo gek is van de voorgaande hapjes, zijn er toch nog een paar kant en klare frituurhapjes uit de winkel bij. Zo is iedereen tevreden. ;)
Zie trouwens ook dat al deze hapjes ongelooflijk eenvoudig zijn om klaar te maken! Ideaal dus als je geen echte keukenprins(es) bent.

Voor het dessert wendde ik mij tot mijn favoriete Belgische tv-kok: Jeroen Meus. Op de site van Dagelijkse Kost vind je heel wat recepten (inclusief filmpjes) terug, zo ook voor desserts dus. Dat het chocolade moest bevatten, stond al vast (kleine verslaving van mij #oeps). Na even twijfelen om mij misschien eens aan een moelleux te wagen, besloot ik toch om voor de traditionele kerstbuche te gaan (die we normaal dus gewoon uit de winkel halen). Het lijkt me wel wat werk, maar aangezien ik graag bak is dat helemaal geen probleem. Nu alleen hopen dat alles goed afloopt! ;)

Wat gaan jullie klaarmaken op Nieuwjaarsavond/dag?

Liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen:

  1. Voor Oudejaar zijn wij met een groepje aangesteld om het dessert te maken (voor een groep van 17 man). Gelukkig maar, want desserten doe ik het liefst ;) Maar door de blok heb ik niet zo veel tijd helaas.. Dus waarschijnlijk wordt het gewoon een grote pot chocolademousse, fruitsla, enkele taarten,... etc. En dus niet voor iedereen een gespecialiseerd bordje ;) Lekker handig dat iedereen dan zelf kan kiezen hoeveel hij/zij eet! Fijne feestdagen hé Hanne! Geniet ervan, ook van je vakantie <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! voor jou ook en veel succes met de blok (en je desserten ;)) .x

      Verwijderen