zondag 4 december 2016

Kerst-tag

Tags invullen vind ik echt onwijs leuk om te doen. Aangezien we de maand december ingegaan zijn, moest er dus uiteraard ook een kerst-tag de revue passeren. Het internet staat er vol van, maar na even zoeken koos ik er toch deze van Georgina uit. Nog juist vertalen naar het Nederlands en hop, we kunnen er aan beginnen!


Wat is je favoriete ding aan Kerstmis?
Eigenlijk vind ik vooral de combinatie van alles geweldig: de sfeer die daardoor gecreëerd wordt en alle blije mensen. Ook de verlichting in de straten vind ik onwijs gaaf. Als ik echter één ding zou moeten kiezen, ga ik toch voor de kerstmuziek. Elke keer wanneer er een kerstnummer opstaat, roept dat de hele sfeer bij mij op. Nog een voordeel is dat je hier zelfs het hele jaar door van kunt blijven genieten ;)  

Wat is je favoriete make-up look voor de feestdagen?
Een vrij neutrale look met knal rode lippen. Rimmel Kate Moss in 107 is sowieso favoriet. Een andere look die ik ook draag in deze periode is neutralere lippen (meestal met Essence lipliner in 06 Satin Mauve) en iets donkerdere oogschaduw. Meestal met een tintje goud, want dat hoort toch bij Kerstmis hé! 

Een echte boom of nep?
Wij hebben thuis echt jaaaarenlang een neppe boom gehad. Het is super gemakkelijk dat je elk jaar gewoon dezelfde boom van de zolder kunt halen en daarnaast hoef je ook niet altijd de naalden op te ruimen. Zelf vond ik dit echter helemaal niet zo'n mooie boom en wou ik daarnaast ook graag eens weten hoe dat is om een echte boom te hebben staan in de woonkamer. Dus, vorig jaar kwam er eindelijk verandering: onze aller-eerste échte kerstboom! Dat ziet er toch helemaal anders uit en dan nog eens die geur! Ja, ik ben helemaal overtuigd: geen neppers meer hier. (ik ga zo meteen trouwens de kerstboom gaan versieren!)

Cadeautjes geven of cadeautjes krijgen?
Cadeautjes krijgen is natuurlijk altijd wel fijn. Wie krijgt er nu niet graag iets van familie of vrienden? Maar eerlijk gezegd vind ik het geven van cadeautjes nog net ietsje fijner. Het is altijd wel een beetje stressen wanneer je niet meteen iets vindt of wanneer je het afgeeft en niet goed weet hoe iemand gaat reageren. Maar uiteindelijk vind ik het gevoel van iemand blij te maken en zelf iets te kunnen geven, zó fijn! 

Open jij je cadeautjes op kerstavond of op kerstmorgen?
Wij hebben de gewoonte om onze cadeautjes op kerstmorgen te openen. Eerst gaan we allemaal naar de viering in de Kerk en dan zetten we ons gezellig samen in de woonkamer om de pakjes te openen. 

Handgemaakte of gekochte kerstkaartjes?
Op zich ben ik al blij, wanneer ik een kaartje krijg: dat iemand aan mij gedacht heeft en de moeite heeft genomen eentje te versturen, vind ik heel erg fijn. Natuurlijk vind ik handgemaakte kerstkaartjes wel leuker en krijg ik er zelf ook het liefste van die soort, aangezien je dan ziet dat iemand echt zijn tijd erin heeft gestoken. Zelf verstuur ik echter meestal gekochte kaartjes, aangezien ik mij er niet echt aan zie beginnen om al die kaartjes zelf in elkaar te knutselen. 

Wat is je favoriete kerstfilm?
Vorige jaar schreef ik al eens iets over mijn favoriete Kerstfilms.  Dat lijstje bevatte onder andere The Holiday, Elf en Love, Actually, wat toch wel mijn 3 ultieme favorieten zijn. 

Wat is je favoriete kersteten?
Het dessert is sowieso altijd mijn favoriete deel van de maaltijd, zo ook met Kerstmis. Wanneer dit dessert nog iets van chocolade bevat, is het feest voor mij compleet. Een chocoladetaart, chocoladekoekjes, pralines e.d. maken mij stuk voor stuk een zeer gelukkige dame. ;)

Staat jullie kerstboom al uit? 

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen