zondag 8 januari 2017

Een terug- en vooruitblik

Dat 2016 op wereldvlak en in de actualiteit een niet al te positief jaar is geweest, is iedereen wel duidelijk. En de eerste week van 2017 geeft niet meteen de indruk dat daar verandering in gaat komen. Voor mij persoonlijk is het echter wel een fijn en speciaal jaar geweest. En het ziet er naar uit dat 2017 nog een stuk spannender gaat worden! Daarom blik ik vandaag even terug op 2016 en laat ik jullie ook even een kijkje nemen naar mijn plannen voor dit nieuwe jaar.


Wat 2016 gebracht heeft...
Hetgeen mij het meest bij zal blijven van dit jaar, is waarschijnlijk alles wat met mijn muziek te maken heeft. Het was me wel een jaartje hoor. Ik nam heel wat stappen en ben eerlijk gezegd best trots op wat ik heb weten te realiseren. Zo kwam ik in de band 'The Attic' terecht -ga ons zeker even volgen op Facebook!! ;)- en trad ik voor het eerst op: zowel solo als met de band. Wie had ooit gedacht dat dit onzekere meisje in haar uppie op een podium zou gaan staan om haar eigen nummers te gaan zingen? Ja, dat is nog zoiets dat in 2016 echt op gang is gekomen: eigen nummers schrijven. Ik heb het vroeger nog wel gedaan, maar ze waren in mijn ogen nooit goed genoeg om aan anderen te laten horen. Dat veranderde dus in 2016!
Het andere dat mij sterk zal bijblijven zijn de reizen die we gemaakt hebben. In april brachten we enkele dagen door in Zeeland en in juli maakten we een prachtige reis naar Portugal. Vooral die laatste heeft een enorme indruk op mij gemaakt. We hebben daar echt zoveel prachtige dingen gezien! 
Daarnaast bracht ik dit jaar natuurlijk voornamelijk door op school, wat niet altijd even leuk is, maar gelukkig zijn er wel nog altijd de fijne uitstapjes en activiteiten die georganiseerd worden. In februari was er zo de 24 uur lesmarathon voor het goede doel en een paar maanden terug gingen we twee dagen op bezinning. Twee activiteiten waarbij ik mij enorm goed geamuseerd heb en die ik niet snel zal vergeten.

Wat 2017 te brengen heeft...
Op schoolvlak wordt 2017 een wel heel bijzonder jaar voor mij: in juni studeer ik af van de middelbare school, om vervolgens in september aan de universiteit te mogen beginnen! Ik vind het gek hoe snel de afgelopen zes jaar voorbij gegaan zijn. Enerzijds kijk ik enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk, maar aan de andere kant ben ik er toch ook een beetje nerveus voor: allemaal nieuwe mensen, een hele nieuwe omgeving, veel zwaardere lessen en examens etc. Nouja, dat zal allemaal wel los lopen zeker?
Natuurlijk moeten we wel nog eerst even ons laatste jaartje in het middelbaar vieren hé! In februari doen we dit door de typische Honderd Dagen of Chrysostomos en een paar maanden later geven we met onze klas ook nog eens een fuif.
Afstuderen is echter niet het enige dat in 2017 zal gevierd worden: in maart word ik namelijk 18! Een beetje gek om te bedenken dat ik vanaf dan 'volwassen' ben haha. Vanbinnen blijf ik denk ik toch altijd een tijdje kind hoor ;)
Maar officieel ben ik dan dus volwassen en daarbij horen heel wat verantwoordelijkheden; zo ook autorijden. De afgelopen maanden heb ik heel wat geoefend en ik denk dat ik stilletjes aan alles onder de knie begin te hebben. Dat zal ook wel moeten, want mijn praktijkexamen staat gepland voor 22 maart! Laat ons hopen dat dat maar goed komt...
Ook dit jaar zitten er enkele prachtige reizen aan te komen. Eind maart-begin april mogen de zesdejaars op onze school elk jaar naar Barcelona, dus dit jaar is het eindelijk onze beurt! Daarnaast gaan we deze zomer een weekendje weg met familie en ga ik waarschijnlijk ook met mijn vrienden een week op vakantie. Waar we naartoe gaan, ligt echter nog niet helemaal vast. Maar dat horen jullie ongetwijfeld later nog wel! 

En uiteraard houd ik jullie hier allemaal de komende 12 maanden op de hoogte van hoe mijn jaar verloopt!
Wat voor bijzondere dingen staan er voor jou zoal te gebeuren in 2017?

Liefs,
Hanne .x

5 opmerkingen:

 1. Wow, opgetreden! Dat vind ik echt chique! Ik hoop dat je er nog veel plezier in gaat beleven!

  Knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je deze bijzondere momenten wil onthouden heb ik een leuk idee voor je :)! Happy moment a day: van elke dag een moment op schrijven, waarvan je blij of gelukkig werdt of die je bijzonder. Denk aan een fijn gesprek, een leuk cadeautje ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou nu al een tijdje een meerjarendagboek bij, waarin je dus ook elke dag iets kort opschrijft. Een beetje gelijkaardig dus ;)

   Verwijderen