zondag 26 februari 2017

100 dagen!

Vrijdag was het eindelijk zover: ik vierde mijn 100 dagen (ook wel Chrysostomos genoemd). Het is een traditie in België dat de jongeren in het laatste jaar van het middelbaar, (ongeveer) 100 dagen voor het einde van het schooljaar eens een goed feestje bouwen. Wij hielden het echter niet bij een dag en maakten er gewoon een heuse themaweek van! Benieuwd naar dit verkleedfestijn en wat we zoal deden om onze laatste 100 dagen op de middelbare school te vieren?

Themaweek
Bij ons op school is het de gewoonte dat de leerlingen zelf de 100 dagen mogen organiseren (met begeleiding en toestemming van de leerkrachten en directie natuurlijk). Dit jaar werd er voor het eerst gekozen om een themaweek te organiseren: in plaats van ons enkel op vrijdag te verkleden, mochten we dus de hele week verkleed naar school. 
Op maandag was het thema 'pyjama', maar badjassen en onesies waren ook toegestaan. Zo trok ik dus naar school in mijn beren onesie; een enorm comfortabele dag was dat! ;) Ik kreeg wel een aantal vreemde blikken toegeworpen op de trein en onderweg naar school, maar eens aangekomen op school was dat ongemakje ook achter de rug: in groep schaam je je toch heel wat minder snel dan op je uppie.
Ook het thema van dinsdag zorgde voor een aantal vreemde blikken, ik liep namelijk met camouflage verf op mijn gezicht, een helm op mijn hoofd en een groene trekzak op mijn rug door de straten van Oudenaarde. Het thema van de dag was namelijk leger
Woensdag volgde het thema 'Great Gatsby' of met andere woorden: trek je chicste kleren aan! Een paar rode lippen konden uiteraard niet ontbreken.
Het thema van donderdag vond ik persoonlijk het moeilijkste. Na lang zoeken vond ik echter ook een outfit die paste bij de nineties. Veel jeans, een paar oude beenwarmers, een croptop en uiteraard een hoge staart (of zoals wij dat meestal noemen: een palmboom!).
Op vrijdag was iedereen vrij om zich te verkleden zoals hij/zij dat wou. De jaarlijks terugkerende dieren en oplaasbare mannelijke geslachtsdelen waren weer van de partij, maar er zaten ook een paar heel originele dingen tussen: zo liepen twee leerlingen bijvoorbeeld als Donald Trump rond en hadden anderen zich geverfd om er als groepje smurfen uit te zien.
Ikzelf koos ervoor om als Hogwarts student (afdeling Ravenclaw) naar school te gaan. Hoe kan het ook anders als echte Harry Potter fan! ;)

Vieren
Natuurlijk moesten we de eerste vier dagen van de week wel gewoon naar de les. 
Het echte vieren begon pas op donderdag avond. Toen trokken we allemaal samen naar Gent en gingen uit in 'de Overpoort'. Heel wat zesdejaars deden een nachtje door. Ik koos er echter voor om toch nog even naar huis te komen, zodat ik nog een kleine drie uurtjes kon slapen. 's Morgens moesten we namelijk al vroeg terug in Oudenaarde zijn: het plein voor het school was zoals elk jaar afgezet als zone waar wij met allerlei dingen mochten gooien (zoals scheerschuim en confetti) en konden dansen op de leuke plaatjes van de DJ die opgetrommeld was. 
Vervolgens gingen we allemaal samen ontbijten op school en vulden de rest van de dag met spelletjes en dansjes. Om te eindigen keerden we terug naar de resto voor een receptie en lunch. 
Als extraatje hadden enkele leerkrachten daarnaast ook een aantal filmpjes voor ons gemaakt, geïnspireerd door de 'Wat-Als' serie, die afgespeeld werden tijdens de receptie. Super leuk natuurlijk!

Zoals je ziet heb ik er een onwijs leuke week opzitten!
Nu genieten van een weekje krokusvakantie en daarna vliegen we er terug in.
Hoe gaat het nog met jullie?

Liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen:

 1. Ik heb de week na de krokusvakantie 100 dagen ZO ONTZETTEND VEEL ZIN IN!!!
  Ook wij mogen heel de week verkleed komen, en op vrijdag doet iedere klas een dans en speech wat het allemaal extra leuk maakt :D

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeh veel plezier Laura! Geniet er maar van!! :D

   Verwijderen