zondag 16 april 2017

Gezonder leven: update #2

Begin januari vertelde ik hier vol enthousiasme dat ik terug ging proberen om gezonder te gaan leven en dat ik, als een van de manieren om gemotiveerd te blijven, elke maand met jullie zou delen hoe het er aan toe gegaan was. Van dat laatste is inderdaad niet veel in huis gekomen: we zijn halfweg april en er staat slechts één update online. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik er volledig mee ophoud! Vandaag dus een update van de afgelopen 2.5 maanden.


FEBRUARI EN MAART
Waar ik in januari erg trots was op mijn vooruitgang en volhouding, viel dit toch een beetje tegen in februari en maart. Niet dat het plots slechter ging hoor, maar er zat geen verbetering in. Eind januari was ik nog niet helemaal tevreden met waar ik toen stond, maar was ik er van overtuigd dat ik in stijgende lijn verder vooruit zou gaan. Maar in de twee maanden die daarop volgden bleef ik echter op hetzelfde punt hangen. Helemaal niet slecht natuurlijk: ik sportte regelmatig, dronk voldoende water en at over het algemeen wel gezond. 

BEGIN APRIL
Zoals ik woensdag al vertelde heb ik er de afgelopen weken al twee reisjes opzitten: mijn laatstejaarsreis naar Barcelona en een lang weekend naar Trier. Ik had mezelf op voorhand al voorgenomen dat ik hier helemaal niet bezig ging zijn met wat wel of niet gezond was. Genieten en niet nadenken was de boodschap! En daar heb ik enorm van genoten (kan je je wel voorstellen, als je bedenkt dat er een heerlijk dessertbuffet was in Barcelona -inclusief chocoladefontein-). Het probleem volgde echter daarna, toen ik terug thuis kwam. Het lukte mij namelijk niet echt om opnieuw naar mijn gezondere gewoontes terug te keren. Ik kon de motivatie maar niet vinden om te sporten, de ongezonde snacks links te laten liggen etc. 
Ergens denk ik wel dat het iets te maken heeft met dat het nu paasvakantie is. Vanaf dinsdag begint school terug (hoera...) en zullen de oude gewoontes terug makkelijker op te nemen zijn (of dat hoop ik toch). Ik ga alleszins mijn best doen! ;)

VEGETARISCH
In februari voerde ik een enorme verandering in mijn levensstijl door: ik werd vegetariër. Een keuze waar ik nog steeds onwijs blij mee ben en ook heel wat positieve gevolgen heeft voor mijn gezondheid. Maar niet alleen voor mij en de dieren is dit een fijne keuze geweest, ook voor het klimaat is dit een heel stuk beter. De afgelopen 40 dagen vond de actie 'Dagen Zonder Vlees' plaats. Daarbij kon je je inschrijven en elke dag aanduiden of je al dan niet vlees of vis gegeten had. Nu, op het einde van de rit, kun je op je teller aflezen hoeveel je bespaart hebt op je ecologische voetafdruk. Voor mij is dat 506 m², wat evenveel is als 593 baden water of evenveel broeikasgassen als 552 km autorijden. Hoe gaaf is dat? Moet je maar even uitrekenen hoeveel je kunt besparen als je een jaar, laat staan je hele leven vegetarisch eet! 

Verliezen jullie soms ook de motivatie voor dingen die je je eerst voorgenomen had?

Liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen:

  1. Goed bezig hoor Hanne! Bij mij ging het de voorbije week ook wat minder -komt ervan als je inderdaad even uit je routines bent-, maar sowieso gaan we deze week gewoon weer knallen he :D Hoe goed ook dat je nu fulltime vegetariër bent! Ik ben het zo'n 80%, dus da's al iets, hihi. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad al heel wat! Jij ook veel succes weer hé ;)

      Verwijderen