woensdag 12 april 2017

Hoogtepunten Barcelona reis

Het is al weer een tijdje geleden dat jullie laatst iets van mij gehoord hebben. Dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk: eerst was ik op laatstejaarsreis naar Barcelona en daarna spendeerde ik nog een lang weekend in het Duitse stadje Trier. Ik heb ongelooflijk genoten van al dat reizen, maar anderzijds ben ik toch ook blij om weer thuis te zijn en het weer wat rustiger aan te kunnen doen.  Zo heb ik nu opnieuw tijd om jullie vanalles te vertellen, en te beginnen met mijn hoogtepunten van de reis naar Barcelona.


*Sagrada Familia*
Misschien wel het meest voorspelbare om mee te beginnen, maar het is dan ook hetgeen dat de grootste indruk op mij nagelaten heeft. We bezochten de Sagrada Familia met een leerkracht als gids. Deze vertelde ons, wanneer we de buitenkant aan het bewonderen waren, dat hijzelf de gevels aan de buitenkant niet zo mooi vond. Ik schrok nogal van die uitspraak: ik was namelijk echt onder de indruk van wat ik op dat moment zag. Hij voegde er vervolgens aan toe dat hij de binnenkant van de kathedraal een heel stuk mooier vond. En ja hoor, eens we door de deur gestapt waren, begreep ik wat hij bedoelde. Men is pas een paar jaar geleden begonnen met het inrichten van de binnenkant van de Sagrada Familia en het is dus ook nog lang niet voltooid, maar wat er tot nu toe te zien is, is echt adembenemend. Ik zou kunnen beschrijven hoe het er allemaal uitziet en hoe prachtig ik het vond, maar mijn woorden zouden de realiteit alleen maar onrecht aandoen. Daarom hou ik het bij een aantal foto's en een gouden tip: als je ooit van plan bent naar Spanje op reis te gaan, moet je zeker eens de Sagrada Familia bezoeken!


*Zingen op het strand*
Ons hotel lag in Santa Susanna, een dorp dat aan de zee en op zo'n 45 minuten van Barcelona ligt. Op de laatste avond gingen we dan ook -voor we uitgingen- gezellig even op het strand gaan zitten. Al snel werden een bluetooth boxje en een gsm bovengehaald om ons te trakteren op heerlijke muziek. Wanneer dan ook steeds meer van mijn (al dan niet dronken) vrienden begonnen mee te zingen, was de sfeer helemaal compleet. 


*Gerona*
Naast Barcelona brachten we tijdens ons verblijf in Spanje ook een bezoek aan de stad Gerona. Deze stad is bij de meesten onder jullie waarschijnlijk al gekend: heel wat opnames van de serie Game Of Thrones hebben daar namelijk plaatsgevonden.
Persoonlijk vond ik deze stad een stuk mooier dan Barcelona zelf: de gebouwen, de sfeer die er hangt, de iets rustigere straten. Ik vond het dan ook jammer dat ons bezoek aan Gerona maar een halve dag geduurd heeft!

In ieder geval: ik heb enorm genoten van deze week en zal dit reisje dan ook niet snel vergeten!
Ben jij ooit al naar Barcelona geweest?

Liefs,
Hanne .x

1 opmerking:

 1. Woow, this looks really amazing,
  This is really on my have to do list before i get into my 40's

  Keep posting,
  Kind regards
  Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen