zondag 25 juni 2017

Bedankt College!

Dinsdag is het zo ver: dan zal ik voor de allerlaatste keer als leerling rondlopen in de school waar ik zes jaar lang heel wat van mijn tijd doorgebracht heb. Vaak gingen deze dagen gepaard met een hoop geklaag en gezaag, want ja, ik ben nu eenmaal iemand die écht niet graag naar school gaat. Nu de laatste dag echter nadert, word ik toch een beetje sentimenteel. Dankzij deze school heb ik namelijk een paar onvergetelijke kansen gekregen en ben ik geworden wie ik nu ben.


We maakten een heel aantal fijne uitstappen en ook een paar onvergetelijke reizen. Een daarvan vond zelfs nog niet zo lang geleden plaats. Begin april gingen we als laatstejaarsreis een week naar Barcelona. De reis was heel goed georganiseerd, we deden heel wat leuke uitstappen en beleefden gewoonweg een onvergetelijke week. Ik schreef er trouwens ook een blogje over, voor moest je het nog niet gelezen hebben ;) 

Onze school doet heel wat acties voor het goede doel. Zo werd vorig jaar ook een 24 uur lesmarathon georganiseerd. Hierbij brachten we (zoals je zelf waarschijnlijk wel kan afleiden) de volle 24 uur door op school. Overdag hadden we gewoon les, maar vanaf 15u45 begon het echt. Een heel hoop leuke/interessante activiteiten -zoals breien of een info moment van Amnesty International - en een fantastische groep vrienden zorgden voor een geslaagde nacht.

Voor mij persoonlijk was onze uitwisseling in het vierde jaar toch wel het hoogtepunt. Bij ons op school krijgt iedereen de kans om met zijn klas deel te nemen aan een uitwisseling. Dit houdt in dat je een week naar een ander land gaat en bij een gastgezin verblijft, en dat de leerling uit dat gastgezin met zijn/haar klas dan ook een week naar België komt. Mijn klas mocht naar Warschau gaan: echt een prachtige stad! Het was enerzijds heel interessant om met deze totaal andere cultuur kennis te maken en anderzijds ontstonden er ook een aantal heel speciale vriendschappen. 

En dat brengt me dan weer bij het laatste puntje: vrienden. Ik heb heel wat mensen mogen leren kennen tijdens deze zes jaar en een aantal van hen zijn in de loop van de jaren fantastische vrienden geworden. Zonder het college zou ik deze mensen misschien nooit gekend hebben en nooit de fantastische momenten die ik met hen beleef meegemaakt hebben. 

Dinsdagavond is het de proclamatie op school en dan gaan we op naar het volgende avontuur: de universiteit. Maar eerst genieten van drie maanden vakantie! 

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen