woensdag 12 juli 2017

Einaudi en Rock Zottegem

Afgelopen week werd het mij nog maar eens duidelijk: hetgeen mij écht gelukkig maakt is muziek. Dit keer ging het echter niet om zelf optreden, maar om een aantal fantastische concerten die ik heb mogen bijwonen. Op donderdag ging ik naar Ludovico Einaudi kijken in Vorst Nationaal en op zaterdag woonde ik het festival Rock Zottegem bij, waar ook een aantal fantastische bands speelden.


Einaudi is misschien niet door iedereen onder jullie gekend. Hij is een Italiaanse componist en pianist en heeft echt onwijs mooie nummers, niet alleen om naar te luisteren, maar ook om zelf te spelen. Tijdens zijn concert heeft hij een aantal nummers alleen gespeeld, maar het grootste deel was samen met een bandje bestaande uit gitaren, cello, viool, percussie en synths. Van echt klassieke muziek was hier dus geen sprake meer. Daarnaast was ook de lichtshow heel mooi afgewerkt.

Op Rock Zottegem zijn we niet naar alle bandjes gaan kijken: een pauze om wat te eten en bij te kletsen  is natuurlijk hoogstnodig ;)  De bands die we wel zagen waren The Lighthouse, Equal Idiots, Bazart en Goose. Ik had mijn tickets eigenlijk voornamelijk gekocht om Bazart live te kunnen zien spelen, aangezien ik al langere tijd fan van hen ben. De heren hebben mij zeker niet teleurgesteld! De muziek was fantastisch en de sfeer zat goed. De andere bands die kwamen spelen kende ik eigenlijk niet van naam. Maar The Lighthouse heeft mij wel enorm verrast. Zij zijn de winnaars van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Hun muziek deed mij een beetje denken aan The 1975, een andere fantastische band. Ik ben echt heel enthousiast over hun live performance en hoop hen in de toekomst nog eens te kunnen zien spelen.

Wanneer je zo met duizenden mensen samen van muziek staat te genieten, krijg je een enorm gevoel van verbondenheid. Maar, ik moet eerlijk zijn, daar komen soms toch ook gevoelens van angst bij kijken. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een concert vreemde geluiden hoort buiten het gebouw, ga je meteen het ergste denken: terreur is iets waar je tegenwoordig toch automatisch wel een paar keer aan denkt wanneer je je in een grote massa bevindt. Gelukkig verliepen beide avonden vlekkeloos. 
Op het einde van Rock Zottegem, na het laatste concert, was er een prachtig moment om te tonen dat we ons niet lieten doen: de organisatie zette het nummer 'Don't Look Back In Anger' van Oasis op en dat werd luidkeels meegebruld door een volle tent met duizenden mensen. Ik was heel blij dat ik een deel mocht uitmaken van dit moment, iets wat ik toch niet zo snel ga vergeten.

Wat is het laatste concert dat jij bijgewoond hebt?

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen