woensdag 16 augustus 2017

Singer-Songwriter | mijn eigen nummers opnemen

Regelmatig praat ik hier over hetgeen waar ik het meest van hou: muziek. En dan niet alleen over de muziek die ikzelf mooi vind, ik heb jullie ook al meermaals verteld dat ik zelf muziek speel en schrijf. Elke keer weer krijg ik dan de reactie dat ik zeker eens iets moest laten horen. Maar ja, zo eenvoudig was dat niet. Enerzijds was ik altijd te verlegen om te zingen voor andere mensen, laat staan dat ik een van mijn eigen nummers zou delen. Daarnaast had ik ook nooit kwaliteitsvolle opnames van mijn muziek ter beschikking en nouja, als je zoiets deelt wil je toch ook wel dat het een beetje goed klinkt hé. 


Het afgelopen jaar is daar echter verandering in gekomen. Ik begon met af en toe eens een optredentje te doen en kreeg de smaak te pakken. Ik begon in een bandje te spelen en hield me ook steeds meer bezig met nummers te schrijven. 
Toen ik dit jaar 18 jaar werd gaf ik samen met een vriend een feestje en daar kwamen natuurlijk ook een heel aantal cadeautjes bij kijken. Een van die cadeaus was echter wel heel speciaal: ik mocht 10 nummers gaan opnemen in een studio. Je kan je wel voorstellen hoe enorm enthousiast ik was! 
In juli was het dan eindelijk zo ver en trok ik een hele dag de studio in. Eerst werden alle piano stukken opgenomen en vervolgens moest ik alle nummers inzingen. Een onwijs gave ervaring, ik heb er echt heel wat van geleerd! 
Het duurde even voordat ik helemaal tevreden was met het uiteindelijke resultaat, maar het is nu toch eindelijk zo ver: ik ben klaar om mijn muziek met de wereld te delen.

Je kan zowel op Soundcloud (https://soundcloud.com/hanne_verleysen/sets/hanne) als op Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCj316acSpt8XvkYK5CNOCnw/videos) naar de nummers luisteren. Je vindt er 3 covers terug en 7 eigen nummers.

Ik blijf het allemaal heel spannend vinden: heel leuk, maar tegelijk ook best eng. Mijn eigen nummers zijn namelijk heel persoonlijk en daar zitten vaak dingen in die ik nooit aan iemand zou durven vertellen, maar op de een of andere manier lukt dat via een liedje wel. Dat is ook de reden denk ik dat ik liever in het Engels schrijf dan in het Nederlands: je wordt een beetje beschermd door het feit dat je een andere taal gebruikt, het is minder 'naakt' (als jullie begrijpen wat ik bedoel haha)

Nouja ik ben in ieder geval al heel benieuwd naar wat jullie er van denken, dus twijfel zeker niet om je mening te delen (ik sta ook open voor opbouwende kritiek ;)) 

Veel liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen:

  1. WAT BEN JIJ GOED HANNE!!! Je hebt echt een supermooie stem, heerlijk om naar te luisteren. Ik ben ze momenteel allemaal aan het beluisteren hoor, haha. Je hebt er meteen een fan bij ;) Liefs & super veel succes!! Doe je niet eens mee aan The Voice ofzo? ;)

    BeantwoordenVerwijderen